Стюарди відхилили протест Хааса відносно результатів Гран-прі Австралії

Підсумкову класифікацію заїзду в Мельбурні не буде змінено.
2023 г., 2 квітня, 18:59
Кевін Магнуссен / Getty Images
Кевін Магнуссен / Getty Images

Стюарди Гран-прі Австралії відхилили протест команди Хаас з приводу остаточних результатів гонки, повідомляє офіційний сайт Формули 1.

Одного разу заїзд був зупинений червоними прапорами після того, як Кевін Магнуссен врізався в бар'єри другого повороту, втративши праве заднє колесо.

Це призвело до рестарту з місця, в якому Карлос Сайнс зіткнувся з Фернандо Алонсо, обидва боліди Альпін не змогли продовжити Гран-прі, а Логан Сарджант з Вільямса зійшов з дистанції, забравши з собою Ніка де Вріса з Альфа Таурі.

Стюарди знову зупинили гонку червоними прапорами. Вона була відновлена ​​на 58-му колі з 58, але при цьому порядок класифікації для рестарту було змінено до того, як розпочався попередній рестарт, наповнений аваріями.

Джерело: Getty Images

Саме тут результат виявився вирішальним для Хааса: Ніко Хюлькенберг піднявся на 4-е місце, коли був показаний останній червоний прапор - до того, як зміна порядку відкинула його на 7-е місце.

Хаас подав протест з приводу результатів заїзду на тій підставі, що була порушена стаття 57.3 Спортивного регламенту: "У разі червоного прапора порядок пілотів буде визначено за останнім моментом до червоного прапора, за яким можна визначити положення всіх болідів".

На думку стюардів, таким "останнім моментом" було формування стартової решітки перед рестартом, враховуючи дані, які були доступні директору гонки, який був викликаний для надання додаткових роз'яснень.

Читайте також: Сайнс: Надто злий, щоб говорити про несправедливий штраф

У результаті цей протест був відхилений стюардами - американська команда не отримала бажаного і підсумкова класифікація залишилася незмінною.

Тим не менш, сьоме місце Хюлькенберга стало найкращим результатом Хааса у 2023 році, завдяки якому команда піднялася на сьоме місце у Кубку конструкторів.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Хаас Гран-прі Австралії

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK