Арсенал - Евертон 1:1: огляд матчу та результат гри 19.05.2024

Втрати очок у попередніх матчах зіграли свою роль у чемпіонських перегонах з Манчестер Сіті.
19 травня, 20:08
Арсенал Лондон / Getty Images
Арсенал Лондон / Getty Images

У неділю, 19 травня, у Лондоні на стадіоні Емірейтс відбувся матч 38 туру Англійської Прем'єр-ліги, в якому Арсенал приймав Евертон.

У команди Мікеля Артети було одне-єдине завдання: перемогти та сподіватися, що Вест Гем зможе відібрати очки у Манчестер Сіті.

З самого ж старту поєдинку "каноніри" захопили ініціативу у свої ноги і почали штурмувати ворота Джордана Пікфорда, проте пробити воротаря збірної Англії все не вдавалося.

Незабаром моменти почали створюватися вже біля інших воріт, і один із них завершився голом!

На 40-й хвилині Ідрисса Гуйє виконав штрафний удар, направивши м'яч у найближчу дев'ятку. Туди почав рухатися і Давід Райя. Ось тільки м'яч влучив у голову Деклану Райсу і полетів в інший кут - іспанський голкіпер залишився не при справах.

На щастя фанатів Арсеналу, їхня улюблена команда зуміла дуже швидко відігратися. Причому гол відбувся у виконанні конкурента Олександра Зінченка за позицією.

Це Такехіро Томіясу завдав удару в дотик з меж штрафного майданчика, вразивши лівий кут.

Після перерви господарі продовжили тиснути, адже їм взагалі-то потрібна була перемога. Але в середині другого тайму вони зазнали втрати: через травму матч не зміг продовжити Габріель Магальяйнш. Замість нього на поле вийшов Олександр Зінченко.

Відмінні можливості забити мали Мартін Едегор та Еміль Сміт-Роу, але якщо з ударом норвежця впорався Пікфорд, то удар англійця взяла на себе перекладина.

І все ж таки лондонцям вдалося вирвати перемогу. Скориставшись помилкою Ешлі Янга під час передачі, м'яч дійшов до Едегора, який не зміг завдати удару. Це виправив Кай Гаверц, який зблизька вразив ворота.

Хоча арбітр мав можливість скасувати гол через гру рукою у виконанні Габріеля Жезуса, але цього не сталося.

Зрештою Арсенал хоч і переміг, але користі від цього, як виявилося, не було, адже Манчестер Сіті обіграв Вест Гем та став чемпіоном Англії.

Статистика матчу Арсенал - Евертон 38-го туру АПЛ

Арсенал - Евертон 2:1
Голи: Томіясу, 43, Гаверц, 89 - Гуйє, 40.

Очікувані голи (xG): 3.12 - 0.50
Володіння м'ячем: 69% - 31%
Удари: 25 - 5
Удари в площину: 5 - 2
Фоли: 11 - 11

Арсенал: Райя - Вайт (Тімбер, 69), Саліба, Габріель (Зінченко, 59), Томіясу - Едегор, Парті (Сміт-Роу, 69), Райс - Мартінеллі, Гаверц, Троссард (Жезус, 78).

Евертон: Пікфорд - Коулмен, Тарковскі, Брентвейт, Янг - Гарнер, Гуйє, Онана, МакНіл, Дукуре (Бету, 90+2) - Калверт-Льюїн (Шерміті, 75).

Попередження: Парті, Райс, Тімбер, Гаверц - Тарковскі, Дукуре, Пікфорд.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK