Йокич втретє у кар'єрі виграв нагороду MVP регулярного сезону НБА

І знову одному із найрізноманітніших гравців ліги не знайшлося рівних.
9 травня, 07:49
Нікола Йокич / Getty Images
Нікола Йокич / Getty Images

Минулої ночі Національна баскетбольна асоціація видала головну індивідуальну нагороду в баскетболі - звання найціннішого гравця за підсумками регулярного сезону.

Ліга на своєму офіційному сайті оголосила, що перемогу у голосуванні здобув центровий Денвера Нікола Йокич, для якого ця нагорода стала вже третьою за останні чотири роки. Раніше він ставав MVP у 2021 та 2022 роках.

Варто зазначити, що 29-річний серб став лише дев'ятим гравцем в історії НБА, якого визнали найціннішим гравцем три чи більше разів.

Читайте також: Гобер вчетверте визнаний найкращим гравцем оборонного плану НБА

У голосуванні Йокича 79 разів поставили на перше місце, 18 разів – на друге та двічі – на третє. У сумі він отримав 926 балів, що на 286 балів більше, ніж у захисника Оклахоми Шая Гілджес-Александера, який виявився другим. Лука Дончич (Даллас), який також потрапив у трійку фіналістів, отримав 566 балів.

У регулярному сезоні-2023/24 "Джокер" зайняв 10-е місце в лізі за очками, четверте за підбираннями і третє за передачами за матч. Він став другим гравцем в історії НБА, який набрав не менше 2000 очок, 900 підбирань та 700 передач за сезон, приєднавшись до Оскара Робертсона (1961/62).

Йокич посів друге місце в НБА як по дабл-даблам (68), так і по трипл-даблам (25). Він реалізував 58,3% кидків із гри, що є 10-м показником у лізі.

Нікола допоміг Денверу досягти рекордного показника за кількістю перемог за сезон (57) і встановити кращий результат у Західній конференції (спільно з Тандер).

На даний момент Денвер з Ніколою Йокичем поступається Міннесоті в серії другого раунду плей-оф, раніше програвши обидва домашні матчі. Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись з розкладом та результатами всіх ігор постсезону НБА.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK