Українська тенісистка потиснула руку росіянці: її батько виступив із заявою

Єлизавета Котляр відзначилася дивним вчинком.
20 січня, 17:44

В Австралії проходить юніорський Australian Open, під час якого українська тенісистка Єлизавета Котляр у першому раунді поступилася росіянці Владі Мінчевій.

Після поєдинку 16-річна спортсменка відзначилася дивним жестом, не проігнорувавши рукостискання з представницею країни-терориста, викликавши тим самим здивування з боку українських і захоплення з боку проросійських фанатів тенісу, а також, звісно, позитивну реакцію місцевих пропагандистів.

Читайте також: Цуренко: Напередодні нового року мій друг повернувся з полону, в якому провів 1,5 року

Батько Єлизавети Костянтин Котляр відреагував на те, що зробила його дочка, заявивши, що дівчина не змогла проконтролювати свої дії через хвилювання.

"Хочу висловитися від себе, та від імені своєї доньки Лізи Котляр з приводу її вчинка на Відкритому чемпіонаті Австралії, коли вона після закінчення матчу потиснула руку суперниці з країни-агресорки, росії. Все, що я збираюся сказати, це не виправдання, а спроба пояснити, чому так сталося.

Лізі лише 16 років, у неї ще не має справжнього досвіду виступів на таких значних змаганнях, як турніри серії Grand Slam, вершини, як професійного, так і юнацького тенісу. Тут надзвичайна атмосфера, яка сама по собі чинить неабиякий тиск на спортсменів. На початку кар’єри важко з таким впоратися й не нервувати. Нажаль, моя донька не відчувала себе спокійною, емоції били через край, тому вона не повністю контролювала свою поведінку. На автоматі виконала післяматчевий ритуал – потиснула руку суперниці, не розуміла, що за сіткою стояла представниця країни, яка здійснила напад на нашу Батьківщину. Це безумовно була помилка, через яку Ліза дуже шкодує й запевняє, що ніколи більше не дозволить нічого подібного. Завжди пам’ятатиме, хто є хто. Насправді вона щира патріотка України, завжди була такою, є й залишиться у майбутньому", - цитує слова Костянтина федерація тенісу України.

Варто сказати, що юна тенісистка продовжить виступи на юніорському відкритому чемпіонаті Австралії в парному розряді разом з полячкою Монікою Станкевич.
 

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: війна з росією

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK