Топ-5 гравців в історії CS:GO

ISPORT виділяє найкращих гравців легендарної гри, якою ми вже не будемо милуватися.
2023 г., 29 вересня, 07:24
s1mple и dev1ce / HLTV
s1mple и dev1ce / HLTV

Завершається історія Counter Strike: Global Offensive - гри, яка з'явилась на світ 11 років тому і весь цей час була однією з найбільших кіберспортивних дисциплін.

Уже найближчим часом всі великі турніри будуть грати на новій версії гри - Counter Strike 2, а тому саме час виділити найкращих гравців в історії CS:GO.

В топ-5 гравців не увійшло дуже багато талановитих гравців. Дехто з них запалював ще в CS1.6 і зміг безболісно перейти в CS:GO, їхні досягнення неймовірні, але через не надто великий пік, вони не дотягнули до п’ятірки кращих.

Варті уваги

Крістофер "GeT_RiGhT" Алесунд був кращим гравцем двох років поспіль як тільки нова гра вийшла в світ. Тоді вони домінували з NiP, а швед був їхнім лідером. Звісно, якби ми враховували показники і в 1.6, то Кріс мав там бути, але все ж в GO він пограв на зірковому рівні лише чотири роки.

Джерело: HLTV

Подібним чином можна описати і Патріка "f0rest" Ліндберга. На зорі CS:GO він разом з «гетрайтом» запалював на просцені, але пізніше зійшов з зіркового небосхилу. Хоча цей 35-річний ветеран грає досі!

Дуже крутим, але коротким був пік у бразильця Марсело "coldzera" Давіда, який лише тричі був в рейтингу ТОП-20, але при цьому два рази ставав в ньому першим!

Також як не згадати автора одного з найепічніших моментів в історії Олофа "olofmeister" Кайбйера, або неймовірних снайперів Ладіслава "GuardiaN" Ковача, Кенні "kennyS" Шруба чи батька бразильської сцени Габріеля "FalleN" Толедо.

Та все ж, в нашу п’ятірку кращих увійшли інші гравці.

5. Пітер "dupreeh" Расмуссен

Команди: 3DMAX, flux, Copenhagen Wolves, über G33KZ, Team Dignitas, Team SoloMid, Astralis, Team Vitality.

Досягнення: переможець п’яти мейджорів.

Джерело: HLTV

Данський ветеран ніколи не був головною зіркою в своїх командах, завжди знаходився на других-третіх ролях, але був надзвичайно важливою складовою. Ера Astralis – найкрутіша в історії гри. Свого часу данська команда вигравала все що тільки могла.

Загалом dupreeh виграв 31 турнір S-класу, серед яких було п’ять мейджорів! Цей чоловік зіграв на всіх мажорах в історії CS:GO і за сукупністю своїх досягнень заслужив місце в ТОП-5, хоча, можливо, і не був настільки яскравим гравцем, як дехто з тих, хто в нашу п’ятірку не увійшов.

4. Нікола "NiKo" Ковач

Команди: iNation, e-Sports.rs, Team Refuse, GamePub, aimface, mousesports, FaZe Clan, G2 Esports.

Досягнення: найбільш невезучий гравець в історії.

Джерело: HLTV

Напевне найкращий ріфлер в історії CS:GO, але при цьому боснієць також є одним з найбільш невезучих гравців. Ніко Ковач програв більше фіналів елітних турнірів, ніж виграв. При цьому, були програні два фінали мейджорів.

У Niko багато досягнень, не так багато гравців, наприклад, виходили в фінали мажорів з різними командами. Він зробив 52 вбивства на одній мапі в матчі на MLG Columbus 2016 проти українського колективу FlipSid3, чи варто казати, що це рекорд?

Крім того, Ковач стабільно тримає високий рівень і вже сім років поспіль входить в число ТОП-20 гравців світу, тричі входив в ТОП-3, п’ять разів в ТОП-5.

3. Ніколай "dev1ce" Рідтц

Команди: Copenhagen Wolves, über G33KZ, Team Dignitas, Team SoloMid, Astralis, Ninjas in Pyjamas.

Досягнення: 19 разовий володар MVP та 4-разовий переможець мейджорів.

Джерело: HLTV

Головна зірка легендарних Astralis і один з найстабільніших гравців в Counter Strike: Global Offensive, який міг бути й вище в цьому рейтингу, якби не "зник" з поля зору більше ніж на цілий рік.

Пять разів dev1ce був в ТОП-5 кращих гравців року, але жодного разу не зайняв лідируючу позицію. Та й загалом наразі він лідер за кількістю потраплянь в цей рейтинг – вісім!

Двічі Рідтца визнавали MVP мажорів, також він другий за кількістю нагород кращого гравця турнірів в історії.

2. Матьє "ZywOo" Ербо

Команди: dizLown, nevermind, E-Corp Bumpers, WySix Team, against All authority, Team Vitality.

Досягнення: найкращий дебют в історії топ-рівня.

Джерело: HLTV

Французький геній увірвався на «тір 1» рівень в 2018 році в складі Vitality. І одразу ж став кращим гравцем року. Та цього йому виявилося замало і він став кращим ще й наступного року, а в двох останніх рейтингах був другим.

Цього року Матьє зробив те, чого прагне досягнути будь який гравець в CS – виграв мейджор, що піднесло його ще вище в залі слави легенд кіберспорту.

Цікавий факт: ZywOo єдиний гравець, який завершив мапу матчу між командами з ТОП-30 світу без жодної смерті.

Безумовно, якщо рахувати відношення часу, проведеного на професійному рівні до результатів – саме ZywOo виглядає найкращим.

1. Олександр “s1mple” Костилєв

Команди: Courage Gaming, Hashtag, LAN DODGERS, Amazing Gaming, HellRaisers, dAT Team, FlipSid3 Tactics, Evolution, Worst Players, Team Liquid, Natus Vincere

Досягнення: триразовий кращий гравець року, лідер за кількістю МВП турнірів в історії (21) та за один календарний рік (8).

Джерело: HLTV

Українська легенда - єдиний, хто п’ять разів був в двійці кращих гравців року. Уже в цьому році він повторить рекорд «девайса» і в восьме буде в ТОП-20 року (якщо рейтинг буде).

Цікавим досягненням для Сашка можна вважати те, що він єдиний гравець, який виходив в три фінали мажорів з різними "ядрами".

В 2023 році у Сашка все не так гладенько і, можливо, якби CS:GO протрималась ще рік чи два, на першу сходинку встиг би залетіти ZywOo, але все ж саме українця тотальна більшість експертів вважає кращим гравцем в цю гру.

Чи погоджуєтеся ви з нашим рейтингом?

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK