EA FC 24: Революційний футбольний симулятор чи платне оновлення FIFA 23?

Редакція ISPORT розповідає про нову гру від канадського розробника.
2023 г., 28 вересня, 14:38
FC 24 / ea.com
FC 24 / ea.com

Вже в п'ятницю, 29 вересня, світ побачить новий продукт від компанії Electronic Arts під назвою FC 24. Хто не в курсі – канадський розробник ігор не став продовжувати ліцензію на назву свого дітища FIFA, через що стався ребрендинг.

Еліта (люди, які купили видання Ultimate), вже змогла промацати та насолодитися раннім доступом гри, а ось офіційно всьому світу залишилося чекати зовсім небагато.

Зважаючи на це, редакція ISPORT вирішила ознайомити своїх читачів з новим футбольним симулятором та розповісти, чого Вам варто чекати від цього проекту.

Візуал

EA Sports завжди знали, як зробити гарну та соковиту картинку для своїх продуктів не тільки під час проходження, але навіть у звичайному меню.

Цього разу канадці вирішили оформити футбольний симулятор у більш реалістичній тематиці, показавши всю красу ігрового движка, наголосивши на реалістичному промальовуванні поля, м'яча та інших деталей.

У самій грі картинка також барвиста і тепер навіть можна спостерігати, як гравці виходять і заходять у підтрибунне приміщення, тим самим повністю занурюючи нас у світ футболу.

Читайте також: FC 24: у футбольний симулятор додали гімн України

Загалом все виглядає вкрай незвично і свіжо. Воно й не дивно, адже компанія ЕА своїми діями так і кричить: "Ми вже не FIFA, ми краще".

У всіх інших аспектах графіки так само на висоті, лише в деяких місцях покращена деталізація футболістів, їх бутси та інші атрибути.

Геймплей

От і дісталися до найцікавішого пункту в нашому огляді. З першого погляду здається, що все залишилося незмінним, але коли починаєш більше рухатися з м'ячем, перепасовуватись і бити, то відчуття отримуєш зовсім інші, ніж від минулої частини.

З кожним роком відчувається, що цей футбольний симулятор стає дедалі повільнішим, адже модельки гравців не такі різкі, біжать вони зовсім інакше, та й фізика начебто реалістичніша.

Читайте також: Голанд у модній піжамі та автор легендарного "Receba" зіграли разом у нову EA FC 24

Щиро кажучи, це все так. Футболісти стали важче рухатися та контролювати м'яч. Тепер від будь-якого невірного руху можна пропустити атаку у свої ворота чи навпаки – організувати її у чужі.

Тепер справді стало важче створювати моменти, а тим більше оборонятися. Спритні форварди отримують величезну перевагу перед умовним Конате чи Ван Дейком, адже різкість, швидкість ніг та рух тулуба мають величезну роль!

Тепер треба більше думати про те, як правильно оборонятися і як не допустити вихід 1 на 1 до своїх воріт. Особливу перевагу у цьому аспекті мають дівчата у грі, про них якраз тепер і поговоримо.

Нововведення

У FC 24 тепер є жінки! Вони, власне, і раніше були, але тепер вони доступні не лише в рамках швидкого матчу, а й у найпопулярнішому режимі Ultimate Team.

Тепер кожен із нас має можливість залінкувати дві легенди Каталонії Алексу Путельяс та Лео Мессі у своєму складі, або ж дати Михайлу Мудрику побігати разом із Сем Керр з Челсі.

Єдина складність полягає у зіграності, адже поставити поруч двох різних представників світу футболу просто, а ось змусити їх бігати на максимальній зіграності – вкрай непросте завдання.

Однак, багатьом користувачам зараз все одно, адже навіть умовна Путельяс вносить величезний буст в будь-яку команду за рахунок неймовірного дриблінгу і невеликою, але вправною (порівняно з чоловіками) ігровою моделькою. Тож радимо Вам придивитися до збору складу із прекрасною половиною людства саме в атаці!

Що ще нового? Еволюція! Тепер Ви можете взяти майже будь-якого гравця з не найсильнішими характеристиками, але прокачати його, причому в більшості випадків - безкоштовно.

Умовний Сергій Кривцов хоч і не має величезного рейтингу чи приголомшливих характеристик, однак із нього можна зробити вкрай солідного захисника для зіграності з Мессі чи Циганковим.

В цілому, дана особливість гри дозволить саме користувачам-початківцям конкурувати з солідними складами вже на старті гри, проте лише за наявності скілла.

Висновки

Хоча EA і видає FC 24 за зовсім нову гру, проте не покидає відчуття, що це та ж сама стара-добра "фіфа" з новим обличчям. Так, десь фізику підкрутили, картинка стала реалістичнішою і начебто все нове по дизайну.

Однак канадці давно перебудувалися під тактику Apple: "Якщо щось добре працює - не треба це ламати". Таким чином, ми отримуємо стару гру, але з якісним оновленням у графіці та трохи фізиці.

Чи вартує ця гра своїх грошей? Скоріше за все так. Додавання гімну України в режим Ultimate та показ виходу футболістів із роздягальні вже дарують почуття чогось нового. Можливо, не кардинальні зміни ми бачимо, але щось таке, від чого грати стало комфортніше і приємніше, зберігаючи при цьому ті самі нерви під час гри онлайн і почуття дикого тріумфу після потної катки.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: огляд EA FC 24

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK