Україна не потрапила на ЧС, Аргентина його виграла – відповіді на запитання, які ми поставили на початку 2022 року

ISPORT отримав відповіді на свої запитання.
2023 г., 2 січня, 11:00
Сергій Сидорчук / Getty Images
Сергій Сидорчук / Getty Images

На початку 2022 року ми поставили ряд питаннь відносно того, чого варто чекати від наступних 12 місяців. Нажаль головною несподіванкою року стало підступне повномасштабне вторгнення росії на наші території, але навіть це не завадило українцям насолоджуватись спортом.

То ж зараз, в кінці року, ми нарешті можемо відповісти на власні питання та підвести своєрідні підсумки року. 

Чи зможе збірна України вийти на чемпіонат світу-2022?

Під час відбору до ЧС-2022 Україна зайняла друге місце в групі D, та потрапила в стикові матчі, де здолала збірну Шотландії 3:1. Але вже в наступному поєдинку проти Уельсу підопічні Петракова поступились з рахунком 1:0. Нажаль єдиний гол у матчі став автогол Андрія Ярмоленка на 34 хвилині. Наша збірна намагалась перевернути хід матчу, домінувала, але вирвати перемогу не змогла.

Відповідь: Ні.

Чи зможе Усик стати абсолютним чемпіоном у надважкій вазі?

Російське вторгнення в Україну трохи змінило плани Олександра Усіка, тому довелось захищати титул проти Ентоні Джошуа лише 20 серпня. Для титула абсолютного чемпіона залишався лише титул чемпіона за версією WBC, яким володіє Тайсон Фьюрі. Але вшатувати бій з британцем в цьому році так і не вдалось. Але є непогані шанси, що бій між Усіком та Фьюрі відбудеться десь у першій половині 2023 року.

Відповідь: Ні.

Нетс, Уорріорз, Бакс та інші – хто стане чемпіоном НБА?

Чемпіоном НБА в сезоні 2021/22 стали Голден Стейт Уорріорз, які переграли в фіналі Бостон Селтікс 4:2, а шостий матч серії завершився з рахунком 103:90. Найрезультативнішим гравцем Уорріорз став захисник Стефен Каррі, набравший 34 очки, зробивший 7 підборів та віддавший 7 передач. Це стало шостим чемпіонством команди та третім в цьому десятилітті, в останній раз Уорріорз брали титул у 2018 році.

Відповідь: Голден Стейт Уорріорз.

Формула 1. Сезон 2022 року. Новий регламент, нові колеса – що чекати?

Виявилось, що чекати було практично нічого. Мерседес та Феррарі провелі провальний сезон, а Ред Булл та Макс Ферстаппен оформили чемпіонський титул достроково. Макс це зробив після Гран-прі Японії, набравши рекордну кількість очок (454), а команда наздогнала його вже після Гран-прі США. Також важливо відмітити, що сезон 2022 року став останнім сезоном для чотириразового чемпіона Формули-1 Себастьяна Феттеля.

Відповідь: дострокове чемпіонство Ред Булл та Макса Ферстаппена, провальний сезон Феррарі та Мерседес.

Хто виграє чемпіонат світу-2022 у Катарі?

Чемпіонат світу в Катарі подарував вболівальникам немало несподіванок, як приємних, так і навпаки. Ранній виліт Німеччини та Данії, перемога Саудівської Аравії над Аргентиною та багато іншого. Але фінал ЧС, на думку багатьох, став одним з найкращих в історії.

Поєдинок між збірними Франції та Аргентини подарував фанатам футболу неймовірне видовище та купу емоцій. Після основного та додаткового часу рахунок був 3:3, і все вирішилось у серії післяматчевих пенальті. Ліонель Мессі нарешті став чемпіоном світу та ще й найкращим гравцем турніру.

Відповідь: Аргентина.

Чи зіграють українські клуби на груповому етапі Ліги чемпіонів?

В цьому році в Лізі Чемпіонів Україну представляли київське Динамо та донецький Шахтар. Столичній клуб почав свій шлях з другого кваліфікаційного раунду, де здолав Фенербахче, потім був вибитий австрійський Штурм, а от в останньому раунді киянам не вистачило сил, щоб впоратись з Бенфікою, 0:5 по сумі двох зустрічей і путівка в Лігу Європи.

"Гірняки" в свою чергу почали сезон в ЛЧ в групі F разом з Реалом, Лейпцигом та Селтіком. Нажаль наші хлопці не змогли показати впевнену гру та зайняли лише третю сходинку і відправились в Лігу Європи, де їх чекає матч проти Ренна. З плюсів: талант Михайла Мудрика звернув на себе увагу європейських топ-клубів.

Відповідь: Лише Шахтар.

Скільки медалей завоюють українські спортсмени на зимовій Олімпіаді?

Цього року Україну на зимній Олімпіаді представляли 46 сопртсменів у 12 видах спорту, але цього не вистачило, щоби показати сильні результати. Нажаль нашим спортсменам дісталась лишь одна срібна медаль. Її заробив найтитулованіший українець на Олімпійских іграх Олександр Абраменко на змаганнях по фрістайлу в дисциплині акробатика.

Відповідь: одна срібна медаль.

Чи поверне Ломаченко собі чемпіонський пояс?

Російське вторгнення дуже сильно змінило життя українців, а Василь Ломаченко з національного героя став... Важко сказати ким, але хейтерів в нього тепер більше, ніж фанатів. Все через його позицію, відомий боксер так і не зміг прямо назвати росію агресором, та і взагалі постійно втрапляє в скандали, пов'язані з московитами. 

В цьому році Ломаченко провів лише один бій проти Джамейна Ортіса, який українець виграв за рішенням суддів. Але його бій за титул чемпіона проти Девіна Хейні може відбутись на початку 2023 року.

Відповідь: Ні.

Чи триватиме домінація NaVi у Counter Strike?

Тут знову все упирається у військове вторгнення росії в Україну. Через це, а точніше через неадекватну поведінку однієї дівчини легкої поведінки, яка за сумісництвом виявилася дружиною капітана NaVi, український колектив змушений був розлучитися з Boombl4, що призвело до змін у складі.

"Народжені перемагати" продовжили грати на досить високому рівні, але при цьому мова вже не йшла про еру, NaVi перетворилися з найкращих у світі на "одних із найкращих".

Відповідь: Ні.

Хто стане чемпіоном України з футболу?

Сезон УПЛ 21/22 став досить неочікуваним, знову ж таки через російське вторгнення. В кінці лютого через бойові дії довелось призупинити чемпіонат, а 26 квітня було прийнято рішення остаточно його завершити та визнати донецький Шахтар чемпіоном України.

"Гірняки" довгий час йшли другими, відстаючи від Динамо, але в останніх двох турах перед перервою змогли вийти на перше місце та залишитись там до призупинення сезону.

Відповідь: Шахтар Донецьк.

Манчестер Сіті чи ПСЖ виграють Лігу чемпіонів?

Єдине, що вгадали на початку року, це те, що поразка в Лізі Чемпіонів стане кінцем для Маурісіо Почеттіно в ПСЖ. Французський клуб не зміг подолати навіть 1/8 фіналу, де поступився майутньому чемпіону Реалу. Цікаво, що мадридці вибили з турніру і команду Гвардіоли, в драматичному другому матчі півфіналу Реал продемонстрував нереальну жагу до перемоги.

Відповідь: Ні, чемпіоном став мадридський Реал.

 

Питання-відповіді одним рядком

Як збірна України проведе Євробаскет?

Відповідь: дуже непогано, завдання щонайменше виконали – вийшли з групи

Чи поєднає чемпіонські пояси Далакян?

Відповідь: Артем не провів у цьому тяжкому році жодного бою

Чи повернеться Світоліна до ТОП світового тенісу?

Відповідь: Еліна не змогла, але не через погану гру, а з більш приємної причини – народила дитину.

Чи дістанеться "великих" боїв Беринчик?

Відповідь: Денис бився в андеркарді Ф'юрі, але назвати той бій великим все ж таки не можна.

Чи зможе футбольна збірна повернутися до Дивізіону А Ліги націй?

Відповідь: На жаль, цього зробити не вдалося.

Чим відзначаться українці на ЧС з легкої атлетики?

Відповідь: двома медалями від Ярослави Магучих (срібло) та Андрія Проценка (бронза) у стрибках у висоту

Чи стане чемпіоном світу плавець Михайло Романчук?

Відповідь: ні, дві медалі та обидві бронзові

Чи наситився Ферстаппен своєю перемогою чи захоче більшого?

Відповідь: О, ні. Макс виграв другий чемпіонат поспіль, зробивши це у неймовірно домінуючому стилі.

Чи перейде хтось із гравців збірної України з футболу до топ-чемпіонату?

Відповідь: поки що ні, але Михайло Мудрик близький до цього

Чи триватиме домінування Мерседеса у Формулі-1 чи з'явиться гідний конкурент (як варіант, Феррарі)?

Відповідь: ні, Мерседес став набагато гіршим, а ось Ред Булл усіх "обіграв і знищив"

Чи впораються Лейкерс із тиском і чи потраплять до плей-офф НБА?

Відповідь: ні, "озерники" провели жахливий сезон і не вийшли до плей-офф

Яким після феєричного ураження повернеться Льюїс Хемілтон?

Відповідь: таким, яким його не бачили – пілотом, який не претендує на найвищі місця.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK