Гент - Зоря 4:1: огляд матчу та результат гри 30.11.2023

Майбутній матч проти Брейдабліка не матиме жодного турнірного значення.
2023 г., 30 листопада, 21:52
Гент - Зоря / Getty Images
Гент - Зоря / Getty Images

У четвер, 30 листопада, відбувся матч п'ятого туру групового етапу Ліги конференцій, у якому бельгійський Гент приймав українську Зорю.

У той час як бельгійців влаштовувала і нічия, "чорно-білим" була потрібна лише перемога для того, щоб зберегти шанси на плей-оф турніру. Але за тур до фінішу групового раунду їх було втрачено.

Без пропущеного голу команда Юрія Коваля протрималася лише 20 хвилин - відзначився Малік Фофана.

До перерви Гент більше не забивав, але відразу після нього відправив у ворота Микити Турбаєвського відразу два голи (не без допомоги луганчан): спочатку м'яч у власні ворота зрізав Арсеній Батагов, після чого Гіфт Орбан довів рахунок до розгромного.

Джерело: Getty Images

У середині другої половини жахливу травму на рівному місці отримав воротар господарів поля Поль Нарді, якого згодом замінив Даві Роф - він ще матиме свій "зоряний" час.

Але до нього бельгійці встигли забити четвертий гол зусиллями Омрі Гендельмана. І лише за вісім хвилин до кінця основного часу Зоря забила гол престижу.

Денис Нагнойний зважився на удар з-за меж штрафного майданчика. Удар, якщо бути чесним, вийшов не найкращим. Але навіть з таким виконанням не впорався Роф, від чиїх рук м'яч полетів у штангу та опинився у сітці воріт.

У підсумку Гент заробив три очки і разом із Маккабі достроково вийшов у плей-оф Ліги конференцій. В останньому турі вони між собою визначать, хто вирушить одразу до 1/8 фіналу, а хто буде змушений пройти через стадію 1/16.

Зоря ж зазнала чергової поразки, яка позбавила український клуб усіляких надій на євровесну. І навіть останній матч проти Брейдабліка не матиме жодного турнірного значення - "чорно-білі" із чотирма очками залишаться на третьому місці групи В.

Читайте також: Французький клуб продасть гравця, який закликав до "чорного дня для євреїв"

Статистика матчу Гент - Зоря п'ятого туру Ліги конференцій

Гент - Зоря 4:1
Голи: Фофана, 20, Батагов, 49 (аг.), Орбан, 55, Гендельман, 75 - Нагнойний, 82.

Очікувані голи (xG): 1,58 - 0,32
Володіння м'ячем: 52% - 48%
Удари: 20 - 10
Удари в площину: 8 - 4
Фоли: 9 - 15

Гент: Нарді (Роф, 70) - Фадіга, Кандусс (Торунаріга, 46), Ватанабе, Фортуна (Тіссудалі, 70) - Геркенс, Кумс (Хюльсагер, 59), Гендельман, Фофана (Лагае, 70) - Куйперс, Гіфт.

Зоря: Турбаєвський - Данченко (Горбач, 32), Джордан, Боль, Снурніцин - Азіангбе (Нагнойний, 62), Батагов, Чурко (Мішньов, 83) - Кирюханцев (Алефіренко, 83), Герреро, Антюх (Бугай, 62).

Попередження: Фадіга, Хюльсагер - Антюх, Азіангбе.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Гент Зоря Луганськ

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK