Алонсо розповів про пріоритет на 2025 рік та подальші плани на життя

Ветеран Формули 1 і не думає завершувати кар'єру, але й про сімейне життя, якого в нього поки що немає, він не забуває.
12 лютого, 13:30
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Після того, як Льюїс Гемілтон оголосив про відхід з Мерседес заради приєднання до Феррарі в 2025 році, стало ясно, що ринок пілотів наступного року буде непередбачуваним.

Однак у світі Формули 1 є одна стабільність в особі Фернандо Алонсо, який поки що не збирається йти з Астон Мартін.

Перед стартом минулого сезону 42-річний іспанець підписав із британською командою контракт на три роки за схемою "1+1+1". І сезон-2025 стане для гонщика останнім за цією угодою.

"Я думаю, що мені потрібно пройти кілька етапів. Перш за все, мені потрібно вирішити самому, чим я хочу займатися в майбутньому, чи хочу я знову, ще на кілька років, присвятити своє життя цьому виду спорту, який я люблю", - цитує Нандо Motorsport.

"Але я люблю водити машину, всю зиму їздив на різних машинах. Автомобіль DTM, автомобільний крос, ралійний автомобіль, картинг. Я люблю Формулу 1, але я взагалі люблю водити машину"

"Так що, якщо це не Ф1, я буду щасливий у будь-якому іншому виді автоспорту і, можливо, у мене буде більше часу на особисте життя, що також дуже важливо в цьому віці".

Джерело: Getty Images

Читайте також: Права рука Ньюї може перейти у Феррарі

"Але це рішення, яке мені потрібно прийняти самому собі. Мені потрібно подумати, і зрештою мені потрібно присвятити себе команді, і переконатися, що я розумію, що наступні кілька років мого життя буде саме ця команда, вона ж забере 100% мого часу".

"Щойно я прийму це рішення, я хочу сісти з Астон Мартін і сказати: "Добре, я прийняв це рішення і хотів би продовжити цей проєкт".

"Бо я вважаю, що за останній рік ми зробили гарний крок уперед. Ми разом побудували багато речей, у нас є все, щоб досягти успіху в майбутньому. Я довіряю цьому проєкту".

Джерело: Getty Images

Але Алонсо визнав, що він буде цікавим іншим командам, якщо не залишиться в Астоні.

"Якщо ми не зможемо дійти згоди, а я хочу брати участь у перегонах Формули 1, я знаю, що у мене привілейоване становище. Мабуть, я привабливий для інших команд. На стартовій решітці всього три чемпіони світу. А доступний буде лише один".

Він також визнав, що у нього залишилося кілька років у фізичному плані. Однак для Фернандо обмежуючим фактором потенційно є готовність взяти на себе робоче навантаження, необхідне для того, щоб залишатися на найвищому рівні.

"Кілька років тому я б сказав, що межею може бути 40-41 рік. Тепер, після того, як минулого року я побачив себе мотивованим і добре виступаючим, я подумав, що, можливо, зможу продовжувати брати участь у перегонах ще кілька років".

Джерело: Getty Images

"Цієї зими я трохи перевершив очікування з погляду всіх фізичних тестів і всього, що я робив. Тому я скажу, що якщо у вас є мотивація і ви хочете взяти на себе зобов'язання, ви можете їздити до 48 або 49 років, або скільки завгодно , чи навіть до 50 років".

"Але в той же час вам доведеться відмовитися від усього в житті. Формула 1 вимагає повної самовіддачі. Це мій 24-й сезон або щось таке у Ф1. Я 24 роки життя віддав цьому виду спорту, чому я радий. І мене це влаштовує. Я можу продовжувати робити це ще кілька років.

"Але я не знаю, чи братиму участь у перегонах до 50 років, з таким вимогливим календарем тощо. Не через здібності, а тому, що в житті є й інші речі, які мені цікаві".

Раніше Фернандо Алонсо дорікнув Льюїсу Гемілтону в лицемірстві після слів британця про "дитячу мрію" виступати у Феррарі.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK