Жодних молодіжних дуетів: Альфа Таурі змінила підхід до вибору складу пілотів

Команда хоче, щоб у її складі завжди був один досвідчений гонщик, який буде ділитися своїми знаннями з молодим поколінням.
2023 г., 10 грудня, 11:51
Альфа Таурі / Getty Images
Альфа Таурі / Getty Images

Більшу частину свого існування Альфа Таурі виступала як підготовчий майданчик пілотів для Ред Булл.

Однак останнім часом ця тенденція змінилася - останнім пілотом, який перейшов з АТ в РБ, був Алекс Албон, який замінив П'єра Гаслі по ходу сезону-2019.

Наступного сезону у болідах Альфа Таурі виступатимуть молодий Юкі Цунода та досвідчений Даніель Ріккардо. За словами виконавчого директора команди Пітера Бауера, колектив із Фаенци більше не використовуватиме в якості бойових пілотів двох молодих гонщиків.

"Ми все одно намагатимемося виконати ще одне наше стратегічне завдання – програма розвитку молодих пілотів. Але ми зробимо це трохи по-іншому", - цитує Бауера RacingNews365.

"Ми не будемо використовувати двох молодих гонщиків. У нас завжди буде один досвідчений, який візьме під свою опіку одного молодого і допоможе йому розвиватися".

Читайте також: ФІА провела церемонію нагородження пілотів за підсумками сезону-2023

Це стало однією з причин, чому Альфа Таурі вирішила зробити ставку на Ріккардо, а не на Ліама Лоусона, який успішно замінив австралійця, поки той відновлювався після перелому зап'ястя.

Слідкувати за новинами та отримувати цікавий спортивний контент можна в нашому Telegram-каналі!

КЛЮЧОВІ СЛОВА: Альфа Таурі

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK