Дворазовий чемпіон Індикару розкритикував Формулу-1

Серія не має достатньої внутрішньої конкуренції і, отже, інтриги.
2023 г., 5 червня, 17:54
Вілл Пауер / Getty Images
Вілл Пауер / Getty Images

Австралійський гонщик і дворазовий чемпіон Індикара Вілл Пауер обрушився з жорсткою критикою на Формулу-1.

На думку пілота у Формулі-1 відсутня реальна конкуренція та інтрига через домінування Ред Булл. На думку Пауера серії варто брати приклад з ІНдікара і стандартизувати боліди.

"Формула-1 - якийсь жарт у плані конкуренції, але не в плані пілотів. Гонщики там приголомшливі. Мені їх шкода, оскільки вони не можуть відчути те почуття задоволення, яке отримуємо ми - це перегони з відкритими колесами найвищого рівня.

Я вважаю, що Формула-1 стала б куди кращою, якби там були "формули" на кшталт тих, що в Індикарі. Мені подобаються технології та процеси, пов'язані з виробництвом машин - думаю, це приголомшливо. Але треба подивитися на це й очима глядачів: блін, було б чудово, якби боліди Ред Булл отримали все", - наводить слова пілота NBC Sport.

Австралієць розповів, що в Індикарі у всіх 20 гонщиків є шанси перемогти, а тому це найконкурентніша серія у світі. У перегонах усе мають вирішувати гонщики, адже ніхто не хоче вигравати чемпіонат тільки через машину. Також Пауер припустив, що якби у всіх пілотів були рівні боліди, Макс би не перемагав щоразу.

"Є ціла група пілотів, які, мабуть, відчувають розчарування. Є Льюїс Хемілтон, Джордж Расселл, Ландо Норріс, Алонсо - прекрасні пілоти, у яких навіть немає шансів на перемогу. Вони просто вичавлюють максимум із техніки, яку їм надали", - підсумував гонщик.

Нагадаємо, що на Гран-прі Іспанії Макс Ферстаппен завоював третій у кар'єрі Великий шолом.

КЛЮЧОВІ СЛОВА: формула-1 Індікар

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK