Феррарі запросила у ФІА перегляд штрафу Сайнса на Гран-прі Австралії

Скудерія хоче відміни покарання іспанця та перегляду підсумкової класифікації гонки у Мельбурні.
2023 г., 7 квітня, 07:56
Карлос Сайнс / Getty Images
Карлос Сайнс / Getty Images

Під час другого рестарту на Гран-прі Австралії Карлос Сайнс зачепив Фернандо Алонсо, відправивши свого кумира у розворот. У результаті судді дали пілоту Феррарі 5-секундний штраф.

Фінішувавши на четвертому місці, через штраф іспанець перемістився на останнє 12-е місце, втративши 12 очок за підсумками заїзду.

Ще під час трансляції Сайнс емоційно відреагував на новину про штраф, який він назвав "найнесправедливішим у своєму житті".

Через кілька днів Скудерія вирішила оскаржити штраф. Як повідомляє Motorsport, Феррарі запросила у ФІА перегляд покарання, вказавши на деякі моменти під час того ж таки рестарту.

Джерело: Getty Images

Так, італійці нагадали, що на тому ж рестарті були ще дві аварії: П'єр Гаслі затиснув біля стіни свого напарника Естебана Окона, а Логан Сарджент виніс у гравій Ніка де Вріса. У першому випадку судді не стали нікого карати, а у другому навіть нічого не розглядали.

Читайте також: Леклер намагався самостійно знайти злодіїв, які торік вкрали його годинник

При цьому Феррарі заявила, що знайшла нові докази, які були недоступні на момент початкового розгляду аварії. Однак наразі невідомо, що це за докази.

Якщо ж ФІА вважатиме ці докази такими, що стоять, вона запустить процес перегляду епізоду. Але в сучасній історії це практично ніколи не призводило до перегляду самого штрафу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK