"Багато хто говорив, що це помилка": Гемілтон відзначає десятиліття дебюту за Мерседес

Майбутня гонка в Мельбурні буде дуже важливою для семиразового чемпіона світу.
2023 г., 28 березня, 19:49
Льюїс Гемілтон дебютує за Мерседес, 2013 рік / Getty Images
Льюїс Гемілтон дебютує за Мерседес, 2013 рік / Getty Images

У 2013 році Льюїс Гемілтон змінив МакЛарен на Мерседес, про що навряд чи пошкодував, незважаючи на те, що за підсумками сезону-2012 "срібні стріли" посіли лише п'яте місце у кубку Конструкторів, у той час, як британці були третіми.

Але починаючи з 2014 року, коли Формула 1 вступила в еру гібридних силових установок, розпочалася ще одна ера – ера домінації Мерседес, під час якої Гемілтон виграв шість чемпіонських титулів, завоював 82 перемоги та 77 поулів.

Однак жоден із цих успіхів не був гарантований, коли Льюїс зважився на цей крок. У недавньому інтерв'ю 38-річний британець згадав те, що він відчував 10 років тому.

"Це було схоже на ризик? Звичайно! Коли ви приймаєте рішення, ви зазнаєте змін, і це завжди буде ризик", - цитує Гема офіційний сайт Ф1.

"Але я відчував би, що не живу, якби не ризикував, не кидав постійно виклик собі і оточуючим. Це був неминучий напрямок, в якому я повинен був йти, і це здавалося правильним. Я хотів чогось нового".

Гемілтон у складі МакЛарен, 2012 рік
Гемілтон у складі МакЛарен, 2012 рік / Джерело: Getty Images

Читайте також: Феррарі готує серйозні оновлення боліда до Гран-прі Емілії-Романьї

"Я пішов з тим, що відчував нутром і серцем. Це призвело мене до цієї дивовижної команди і цієї неймовірної подорожі, в якій ми зараз перебуваємо".

Враховуючи вищезгаданий рівень продуктивності Мерседесу 2012 року, Гемілтон згадав про те, що йому говорили про його вибір.

"Багато людей казали мені, що це неправильно. Я знав, що якби я не зробив крок, я б пошкодував про це. У мене не було жодних інших думок. Хоча я пам'ятаю, як під Різдво сидів на вулиці на морозі і дивився на засніжені гори, думаючи: "Чорт! Сподіваюся, я прийняв правильне рішення".

"У мене був момент роздумів, і я подумав: "Ми зробили це, тому ми збираємося викластися на повну". Я зосередився на тому, щоб тренуватися якнайкраще і привносити в команду краще, що я міг".

"Я також думав про те, як чудово було б здобути перемогу в тому першому сезоні - те, чого нам вдалося досягти (на Гран-прі Угорщини)".

Гемілтон з трофеєм за перемогу на Гран-прі Угорщини 2013 року
Гемілтон з трофеєм за перемогу на Гран-прі Угорщини 2013 року / Джерело: Getty Images

У неділю, 2 квітня, відбудеться Гран-прі Австралії, яке ознаменує десятиліття Льюїса Гемілтона у Мерседесі. Гонка на Альберт-Парку розпочнеться о 08:00 за київським часом.

Нагадаємо, що на ISPORT можна ознайомитись із розкладом австралійського етапу.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK