Гран-прі Угорщини: Расселл завоював свій перший поул у кар'єрі, випередивши обидві Феррарі

А ось для Макса Ферстаппена останній сегмент став справжньою катастрофою.
2022 г., 30 липня, 18:19
Джордж Расселл / Getty Images
Джордж Расселл / Getty Images

У суботу, 30 липня, на Хунгароринзі в Будапешті пройшла кваліфікація тринадцятого етапу Формули 1 сезону 2022 року - Гран-прі Угорщини - який стане останнім перед літньою перервою.

Сюрпризом для багатьох став результат кваліфікації, оскільки з першого місця в гонці стартуватиме не пілот Феррарі чи Ред Булла, а Мерседес - Джордж Расселл всього на 0,044 секунди випередив Карлоса Сайнса, відібравши у іспанця поул.

З другого стартового ряду поїдуть двоє друзів: Шарль Леклер і Ландо Норріс, який примудрився застрибнути одразу на четверте місце.

Дивовижні речі сталися із переможцем третьої практики. Ніколас "Гоатифі" Латіфі встановив найкращий перший сектор у К1, але все одно показав останній результат. Мабуть, усю свою магію він вирішив зберегти на гонку.

За результатами другого сегмента кваліфікації з боротьби за поул несподівано вибув Серхіо Перес. Під час останньої спроби мексиканцю у другому повороті завадив Кевін Магнуссен, на що Чеко поскаржився команді.

Після першої спроби у К3 Макс Ферстаппен показав лише сьомий час – йому довелося перегальмовувати у другому повороті, через що він втратив багато часу. Найкращим на півсекунди був Карлос Сайнс, який проїхав коло за 1:17.505.

Нідерландець виїхав на свою останню спробу, але й там у нього виникли проблеми – він поскаржився інженеру на втрату потужності. У той же час за поул боролися обидві Феррарі, які поліпшували свій час. А Макс, як це часто буває, коли має проблеми, почав матюкатися по радіо.

І тут несподівано для всіх звідки не візьмися на перше місце вирвався Джордж Расселл, завоювавши свій перший поул у кар'єрі.

А Ферстаппен у результаті виявився в цьому сегменті останнім. Провальний виступ у кваліфікації від Ред Булл. Але це також означає, що ми маємо побачити прорив обох "биків" із середини пелотону, так що гонка обіцяє бути цікавою.

Підсумки кваліфікації:

Нагадаємо, що Гран-прі Угорщини відбудеться у неділю, 31 липня. Початок заїзду – 16:00 за київським часом.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK