Алонсо перервав невтішну для себе серію

Давно вже іспанець не кваліфікувався так високо.
2022 г., 19 червня, 19:18
Фернандо Алонсо / Getty Images
Фернандо Алонсо / Getty Images

Уїк-енд у Канаді вже став одним із найнеординарніших цього сезону. Особливо в цьому постаралися суботня практика та кваліфікація.

Спочатку перші три позиції у тренуванні зайняли Фернандо Алонсо, П'єр Гаслі та Себастьян Феттель, після чого ближче до ночі все той же Алонсо вклинився у боротьбу за поул між Максом Ферстаппеном та Карлосом Сайнсом.

У результаті Нандо стартуватиме з другої позиції, поряд із Ферстаппеном. Завдяки успішному виступу у кваліфікації, 2-кратний чемпіон світу перервав серію, яка тривала майже 10 років. офіційний сайт Формули 1.

Вперше з 22 липня 2012 року пілот Альпін стартуватиме з першого стартового ряду. Тоді на Гран-прі Німеччині іспанець завоював поул, який реалізував у перемогу наступного дня.

Читайте також: Шумахер: Завжди любив перегони у дощ

До того ж він став другим пілотом після Міхаеля Шумахера в 21-му столітті, який стартуватиме з першого ряду стартових ґрат у 40-річному віці. Тоді 43-річний Шумі під час кваліфікації Гран-прі Китаю 2012 показав третій результат. Проте штраф 5 позицій для Льюїса Хемілтона підняв його на друге місце.


x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK